6 érem az U18 Európa- és U23 Világbajnokságon, következik a Felnőtt Egyéni VB

2024. május 26.

 

Véget ért a 2024. évi U18 Európa-Bajnokság és U23 Világbajnokság a szlovákiai Brezno városában vasárnap (05.26.), ahol a magyar delegáció fiataljai összesen 6 érmet szereztek. 

 

A legrangosabb nemzetközi eseményt 2024. május 16-26. között rendezték meg Szlovákiában. Az első öt napban az U18 Európa-Bajnokságon bizonyíthattak a világ legjobb utánpótlás tekései. 

Tandem-Mix versenyszámban a Fábián Adelin-Várvölgyi Milán páros Európa bajnok lett, miután végig menetelve a döntőben legyőzte lengyel páros ellenfelét. 

Iványik Dávid Sprint versenyszámban egészen az elődöntőig meg sem állt. Végül német ellenfele jutott a döntőbe, így, a harmadik helyen végzett, korosztályos EB bronzérmes lett. 

Tandem versenyszámban újabb két bronzérmet szereztek fiataljaink, miután az Ivanyik Dávid-Hegedüs Dominik, valamint a Sziklási Szabolcs-Tóth Levente párosok is egészen az elődöntőig meneteltek.

Az országok rangsorában Magyarország az ötödik helyen zárt U18-ban.

Részletes eredmények az U18 Európa-Bajnokságról:

https://portal.wnba-nbc.com/live/championships/ECH_U18_2024

 

Május 21-26. között az U23 korosztály Világbajnoksága következett. Női csapatunk az ötödik helyen zárt, míg férfi csapatunk a kilencedik lett. 

A legjobb 24 versenyző közé jutott Kis Horváth Luca, Soltész Zsófia és Juhász Bence. Az utolsó, egyéni döntők napján Kis Horváth Luca 632 fás eredménnyel második lett. A 615 és 632 fás eredményével összetettben 1247 fás eredményét senki nem tudta felülmúlni, így Luca U23 egyéni összetett VILÁGBAJNOKI címet szerzett.

Magyarország az U23 versenyen is az ötödik helyen zárt az országok rangsorában.

Részletes eredmények az U23 Világbajnokságról:

https://portal.wnba-nbc.com/live/championships/WCH_U23_2024

 

Gratulálunk Mindenkinek az elért eredményekhez!

 

Az utánpótlás versenyeket követően a felnőtt korosztályon a hangsúly, vasárnap este megtörtént a csapatok regisztrációja és megtartották a 2024. évi Felnőtt Egyéni Világbajnokság megnyitó ceremóniáját.

A felnőtt Világbajnokság eredményeit az alábbi linken követhetik:

https://portal.wnba-nbc.com/live/championships/WCHS_2024

 

Szurkoljunk továbbra is együtt versenyzőinknek, hajrá Magyarok!