Emléktáblát avatott a Ferencvárosi Torna Club Csányi Béla tiszteletére.

2023. október 31.

 

Emléktáblát avatott a Ferencvárosi Torna Club Csányi Béla tiszteletére.

 

Mától emléktábla őrzi legendás tekézőnk nevét az FTC-MVM Népligeti Sportközpontjában. Csányi Béla 1969 és 1989 között 20 évig erősítette az FTC klubot.

Pályafutása alatt kilencszer állhatott a világbajnoki dobogó tetején, 39-szer nyert magyar bajnokságot, tízszer német bajnokságot. Ötször hódította el a Világkupát, kétszer nyert Bajnokok Ligáját, és edzőként is BL-győztes volt.

Csányi Bélát tizenhétszer választották meg Magyarországon az Év legjobb tekésének, 2015-ben a Nemzetközi Teke Szövetség által alapított Halhatatlanok Klubjának első tagja lett. 2016-tól a magyar válogatott mellett dolgozott szövetségi kapitányként, egészen haláláig.

Nyíri Zoltán az FTC ügyvezető alelnöke kiemelte: - Csányi Béla iránytű számunkra, egy igazi példakép. Róla azt mondta a szakma, hogy a teke Puskása, ez a jelző jól mutatja, ebben a sportágban milyen magasságig jutott el. Páratlan pályafutása a Ferencváros olyan nagyságai közé emeli őt, mint például Albert Flórián vagy Kárpáti György. A Ferencváros állócsillaga és ikonja, akiről sokat kell beszélnünk, akinek az emlékét ápolnunk kell, hiszen a mai nemzedéknek is meg kell tudnia, ki volt ő.

Az eseményen az FTC Teke Szakosztályának vezetője, Mátraházi István is megosztotta személyes emlékeit Csányi Bélával kapcsolatban.

Az emléktábla avatáson jelen volt Csányi Béla családja, korábbi sporttársai, barátai és a Magyar Teke Szövetség is.

 

Forrás: Fradi.hu (https://www.fradi.hu/teke/teke-szakosztaly/hirek/emlektablat-avattunk-cs...)