Fantasztikus magyar sikerek a németországi BL Final Four eseményen

2021. június 28.

 

A mögöttünk álló hétvégén a Nemzetközi Teke Szövetség (WNBA-NBC) megrendezte a 2019/2020. szezonból elhalasztott Bajnokok Ligája Final Four nemzetközi versenyt, ahol fantasztikus magyar sikerek születtek.

Az eseménynek a németországi Bamberg adott otthont, ahol Magyarországról a Zengő Alföld Szegedi TE képviseltette magát a férfi mezőnyben, a női mezőnyt tekintve pedig Méhész Anita (Rijeka) és Sáfrány Anita (Marosvásárhely) világbajnok női tekézők.

A Szeged az elődöntőben a horvát Zapresic együttesét verte 8-0-ra, így eldőlt, hogy a Tisza-partiak már biztosan éremmel térnek haza a németországi négyes döntőről. A döntőben a német SKV Rot Weiss Zerbst 1999 csapatával mérkőztek meg, végezetül kikaptak 7:1-re vasárnap. A magyar csapat ezzel az ezüstérmet szerezte meg a nemzetközi versenyen!

A nőknél is német győzelemmel ért véget a BL-sorozat. A Bamberg hazai pályán 6:2-re győzött a horvát Rijeka ellen. A döntő legeredményesebbje a fiumei csapatban szereplő magyar világbajnok Méhész Anita volt, aki 615 fás teljesítménnyel zárt. A bronzérmet a Marosvásárhely szerezte meg, az erdélyi együttesben is volt egy magyar világbajnok Sáfrány Anita személyében.

(https://m.nemzetisport.hu/egyeb_csapat/teke-bl-a-szeged-71-re-kikapott-a...)

 

Gratulálunk az elért eredményekhez! Büszkék vagyunk Rátok!

Hajrá Tekesport! Hajrá Magyarország!