Magyar sikerek eddig Horvátországban

2023. május 23.

 

Menetelnek a magyar válogatottak a felnőtt teke csapat-világbajnokságon. A varasdi világversenyen a nők és a férfiak is megnyerték eddig mindegyik csoportmeccsüket.

A férfiaknál az A-csoportban a magyarok eddig hibátlanok. Az első fordulóban 6-2-re verték a svédeket, majd következtek az olaszok. A nemzeti csapat ugyancsak 6-2-re győzte le a Olaszországot, majd Bosznia és Hercegovina ellen léptek pályára Kakuk Leventéék, és egy szorosabb összecsapáson végül 5-3-ra nyertek.

A nők a D-csoportban gurítanak a világbajnokságon. Méhész Anitáék Szlovákiát 7-1-re, Dániát 8-0-ra verték. A csoportelsőségről döntő összecsapáson a szerbek ellen gurítanak.

A felnőtt csapat-világbajnokság előtt az utánpótlás vb-t rendezték meg Varasdon. Kiváló magyar szerepléssel zárult az a világbajnokság.

A dobogó legmagasabb fokára állhatott fel Sziklási Tibor egyéniben. A fiatal tehetség 628 fás teljesítménnyel lett a világ legjobbja.

Sprint versenyszámban Kis Horváth Luca bronzérmes lett, akárcsak Lázár Brigitta és Bognár Barbara tandemben. Kis Horváth Luca tandem mixben is dobogóra tudott állni, miután Sziklási Tiborral harmadik lett. Az ötödik érmet az U18-as fiú válogatott gyűjtötte be. A csapatban Banai Bence, Balázs Ádám, Sziklási Tibor, Sidó László, Várvölgyi Milán és Mazzag Dávid kapott helyet.