Sportszázad pályázati felhívás

2023. november 15.

 

Tisztelt Sporttársak!

 

2023. november 13-án a Honvédelmi Minisztérium Sportért Felelős Államtitkársága és a Nemzeti Sportügynökség Nonprofit Zrt. pályázati felhívást tett közzé a Magyar Honvédség 2. Sportszázadába történő felvételhez.

 

A pályázatra minden 18. életévét betöltött sportoló jelentkezését várják, aki a tárgyévben és az elmúlt két évben sportága hazai bajnokságán érmet szerzett. A 2017-ben újjáalakult Sportszázad a jelentkezők számára kettős életpályát biztosít: a versenysport mellett lehetőséget ad arra, hogy megalapozzák a sport utáni életüket is. A Sportszázadban a legjobb magyar sportolóknak lehetőségük van arra, hogy nemcsak a pályán, hanem a Magyar Honvédség keretei között is szolgálják hazájukat.

Az MH lehetőséget biztosít arra, hogy a pályázatot elnyert sportolók – sporttevékenységük folytatása mellett – önkéntes tartalékos katonaként az MH állományában szolgálatot teljesíthessenek abban a vármegyében, amelyben életvitelszerűen élnek és sportolnak.

 

Pályázati felhívás a Magyar Honvédség 2. Sportszázadába történő felvételhez az alábbi linken érhető el:

https://kormany.hu/dokumentumtar/palyazati-felhivas-a-magyar-honvedseg-2-sportszazadaba-torteno-felvetelhez

 

A pályázat benyújtásának határideje: 2023. november 30., 24:00 óra

 

A pályázattal kapcsolatban további információ a sportszazad [at] nsu.hu e-mail címről és a +36 30 361 8350 telefonszámról kérhető.

 

MATESZ Iroda